(μέρος 1 από  3)

Ταυτότητα δραστηριότητας

Τοποθεσία:
Ημερομηνία:
Φυσιογνωμία εκδρομής:
Περιγραφή, αφήγηση:
Φωτογραφίες:

Οίτη, Βαρδούσια, Οξυά
28 - 30 Οκτωβρίου 2011
περιήγηση
4x4
Tzan,
με πινελιές από τον Dr. Format.
Carcass
(C), Tzan (T), Billy (B),, Xenia(X), Dr. Format (F).

 

Πρόλογος

    Εκεί που λες με πήρε από κάτω, να ΄σου τέσσερα γράμματα με το ματάκι παιχνιδιάρικο και τη γλώσσα προτεταμένη. ΜΕΦΕ.

    Μπα, σιγά τώρα.  Είναι καιρός για τέτοια;  Χαράτσια, πολυεκκαθαριστικά, το χέρι μόνιμα στη τσέπη.  Το γονιό σας κουφάλες, στα τσακίδια.  Εμείς θα ανασάνουμε, έχουμε κοντά μας τους θεούς των βουνών και των δέντρων, τους ήχους και τα αρώματα της ζωής.  Θα τα παρατήσουμε τελευταία.

    Ναι ρε, είναι “καιρός” για τέτοια.  Μέχρι λιακάδα μας έκανε τέλος Οκτώβρη, ούτε σταγόνα βροχή, μόνο κάτι ομίχλες βαριές κι ασήκωτες μα συνάμα φορτωμένες μυστήριο και γοητεία.

    Λοιπόν από την προηγούμενη κάτι με γυρόφερνε λες και ήταν μέρες εξετάσεων.  Το βράδυ ο ύπνος λιγοστός, σαν σε αγωνία το έφερνε.  Μπα σε καλό μου.  Έξι το πρωί στο πόδι.  Στρογγυλοκαθίσαμε στο “γάιδαρo” κατά τις επτά.  Η συνάντηση ήταν οκτώ στην εθνική.  Εμείς την κάναμε για Παύλιανη μακριά από διόδια και περιμέναμε τους υπόλοιπους πίνοντας τσίπουρα και καβγαδίζοντας με το ξενοδόχο για τις τιμές.

    Δεν άργησαν οι χαιρετούρες και τα καλώς ήλθατε.  Από οκτώ ως εβδομήντα οκτώ χρονών, μες τα γέλια και την καλή χαρά.  Οι μισοί δε γνώριζαν τους άλλους μισούς.  Άντε να δούμε πως θα “δέσουμε”.  Στο τέλος είδαμε και πάθαμε να “λύσουμε”.  Θα τα πούμε στη συνέχεια όμως αυτά.

 

Ημέρα 1η: Παρασκευή 28-10-2011

    Στον Αθανάσιο Διάκο μπήκαμε στο πρώτο χώμα.  Δεκάξι άνθρωποι, καβάλα σε επτά “γαιδάρους”.  Αμήτωρ αριθμός αλλά μέχρι τώρα μας έχει βγει λίρα εκατό.

Με ανοιχτά παράθυρα τέλος Οκτώβρη !

 

    Πριν τη Δάφνη άρχισε το μπότζι και τα πρώτα λασπώματα στις απολήξεις των Βαρδουσίων.  Ο Doctor οδηγούσε την κούρσα με αριστοτεχνικό τρόπο, ισορροπώντας τη σιγουριά με την αδρεναλίνη.

Μάχιμο Jimny.

 

    Περασμένο μεσημέρι φτάσαμε σ΄ ένα πανέμορφο ξέφωτο στα ριζά της Χωμήριανης.  Πρέπει να ήταν στα 1500m περίπου.  Νερό να βγαίνει παγωμένο από τη πηγή και τα τάπερ να παίρνουν φωτιά, το τσίπουρο το ίδιο.

Δάσος γιγάντων.

 

    Τα έλατα τεράστια μας κοιτούσαν απορημένα να σουλατσέρνουμε μασουλώντας και πίνοντας.  Η επαφή πήγε ένα βήμα παραπάνω, τα μάτια διασταυρώθηκαν περισσότερες φορές, ήρθαν τα πρώτα πειράγματα, αλλάξαμε απόψεις, γνώμες, εμπειρίες.

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το φαϊ ουδείς !

 

Μεσημεριανή αναπλήρωση θερμίδων.

To know us better.

Carcassmobile με ενσωματωμένο σπιτικό.

ΘΟΡmobile επίσης με ενσωματωμένο σπιτικό.

Το γνωστό Formatmobile ή "Γερμανός".

Μη σας ξεγελά το Blachcrismobile ή "Αυτοκράτωρ", κουβαλάει σκηνή.

Το Tzanmobile ή αλλιώς "γάϊδαρος".

Η "Νατάσσα" της Xenia's.

Ο μάχιμος Κωστοδυσσέας.

Είπαμε: ΟΛΑ τα μανιτάρια τρώγονται (μερικά για τελευταία φορά).

    Το σκοτάδι μας βρήκε μπαίνοντας στα Αργύρια.  Να και η νυκτερινή οδήγηση που έλειπε από κάποιους.

    Έλα που έσκασε και μια ομίχλη, να την κόβεις με το μαχαίρι.  Κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο, με τη σιγουριά του Format στο μπούσουλα, περάσαμε στον αυχένα τις Οξιάς και περασμένες οκτώ μπήκαμε στην Παλούκοβα, σημερινή Λεύκα.

    Οι μισοί στο γήπεδο για υπαίθρια διαβίωση και οι “ηλικιωμένοι” στη σιγουριά του ξενώνα του Θανάση και της Μαριάνας.  Για βραδινό ξέρετε τώρα.  Κανονική προπόνηση κοιλιακών.

Πάρτε μια video-γεύση της 1ης μέρας: εδώ (video: Οδυσσέας-Βούλα, μοντάζ: Tzan)

 

Συνοπτικός χάρτης διαδρομής 1ης μέρας.

 

Η συνέχεια . . .