14

Ισλανδία  5η μέρα (β):  Δευτέρα  12  Αυγούστου 2013

.

    Μπήκαμε στο Súðavík (pop. 165), ψαροχώρι, περιποιημένο, στην αγκαλιά του Álftafjörður.

    Έχουμε κάνει 400Km περίπου.  Πάνω από 6h στο δρόμο.  Κοντεύουμε.  Ο καιρός άρχισε τα παιχνίδια.  Βαριά συννεφιά με ήλιο.  Πτυχώσεις να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.  Απότομες πλαγιές με χιονούρες στα ορεινά.

    Είμαστε για τα καλά στο Βορρά.  Εξηκοστός έκτος παράλληλος.  Κατά τις 7,30μμ αντικρίσαμε το Ísafjörður.  (Λεπτομέρειες για αυτή την πόλη θα πούμε αύριο).

Súðavík.

.
   

Súðavík.

.
   

Súðavík.

.
   

Súðavík.

.
   

Skutulsfjörður.

.
   

Skutulsfjörður.

.
   

Skutulsfjörður.

.
   

Skutulsfjörður.

.
   

Πριν το Ísafjörður.

.
   

Πριν το Ísafjörður.

.

    Μετά τη διασταύρωση με τον 60 κάναμε αριστερά για το Tungudalur Camping Ground, πολύ όμορφο, σε μια καταπράσινη πλαγιά, με έναν καταρράκτη όπου τα νερά του περνούσαν μέσα από το camp.

    Ο ουρανός είναι καθαρός προς το παρόν και φυσάει ένας δυνατός αέρας.

    Οι μπύρες μπήκαν στο ποτάμι να κρυώσουν και τα ρούχα στην απλώστρα να στεγνώσουν.

camp Tungudalur.

.

    Μέχρι να στηθεί η Vango και τα υπόλοιπα, ετοιμάστηκε η τονομακαρονάδα.  Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χάνεις με τέτοιο καιρό εδώ πάνω.  Έγινε καταπληκτικό δείπνο.

    Μετά τις 10 άρχισε ο κατήφορος.  Όχι αυτός με τη Λάσκαρη, ο άλλος με τη θερμοκρασία.  Ο ένας στη λάντζα, ο άλλος στην απλώστρα.  Δεν την ξαναπατάμε με την υγρασία.  Την πέσαμε με τις κότες.  Είπαμε να ξυπνήσουμε νωρίς για να δούμε την πόλη.

camp Tungudalur.

.
   

Οι μπύρες στο ψυγείο.

.
   

Τα ρούχα στο σκοινί.

.
   

camp Tungudalur.

.
   

οέέέέέέ.

.
 

 

οέέέέέέ.

.
   

οέέέέέέ.

.

    Το βράδυ μου ξεφούσκωσε το μαξιλάρι.  Το φούσκωνα, αυτό ξανά τα ίδια.

    Ο Διαμαντής ούτε που φαινόταν μέσα στο Condor.  Κοίταξα αν είχε πάρει και το μαξιλάρι της μέσα.  Ξεχώριζε λίγο.  Προσπάθησα όσο μπορούσα πιο απαλά να το τραβήξω.  Εκεί που είχα σίγουρη την επιτυχία, ξύπνησε.

    "Τι κάνεις;"  μου λέει.  "Τίποτα" λέω.  "Σε σκεπάζω να μην κρυώνεις".  Δεν κατάλαβε τίποτα από τα σχέδια μου, εγώ όμως μαξιλάρι δεν εξασφάλισα.

    Κοιμήθηκα πάνω στο χέρι μου ...

Μέχρι να χωνέψουμε βλέπαμε τον καταρράκτη.

.
   

Χάρτης 5ης μέρας.

.

INFO

415Km. 7h.  Δύο στάσεις. Κόστος camp 2600 ISK (16,25€).  Κόστος φιάλης γκαζιού μικρή του καφέ 2900 ISK (18,12€).  Δε θέλαμε να αγοράσουμε, απλά το είδαμε στις προθήκες της reception.  Όταν δε γράφω για πρατήρια καυσίμων σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά.