03

 

3  Αυγούστου 2013

.

    Ημέρα Σάββατο.  Αναχώρηση στις 11πμ.  Κατεύθυνση για το Wurzburg στον Α7.  Τα μποτιλιαρίσματα το ένα μετά το άλλο.  352Km τα κάναμε σε 4h,30'.

    Έξοδος 67 προς Seesen.  Camping Brillteich Seesen.  Μόλις στήσαμε τη σκηνή φάγαμε την πρώτη καταιγίδα.

    Η συνεννόηση δύσκολη.  Δεν μιλά κανένας αγγλικά.  Η Αδαμαντία "πετάει".  Είπαμε να φάμε και να πιούμε.  Οι μπύρες θέλανε 7' για να "κάτσουν" και μετά σερβίρισμα.  Ουκ εστίν αριθμός.

Στον A7.

.

    Ρωτήσαμε για internet.  Δωρεάν, αλλά πως μπαίνεις;  Καθάρισε ο Λουκ.  Νεαρός ποδηλάτης Ολλανδός.  Πάλι από την Ολλανδία ήρθε η βοήθεια.  Νέος, ωραίος, επισημαίνει η Αδαμαντία.

    Αισθάνεται περήφανη για τα αγγλικά της.  Περιμένοντας τα σνίτσελ μονολογεί: πόσο καλύτεροι θα μπορούσαμε να είμαστε με τόσα θετικά που έχουμε ενώ αυτοί οι "βλάχοι" (Γερμανοί) τα καταφέρνουν τελικά.

    Εγώ έπεσα σε κατάθλιψη μετά τις φιλοφρονήσεις με τον Luuk.  Μου κόπηκε η όρεξη και για να πάρω τ΄ απάνω μου με πήγε στην παιδική χαρά να παίξω με τα αλογάκια.  Μετά κάναμε μια βολτούλα στα πέριξ.  Πράσινο, λίμνες, αγελάδες και κουνούπια.  Παρά την βροχή μάλλον καλά κοιμηθήκαμε.

Camping Brillteich Seesen.

.
   

Ορθοπεταλιές.

.
   

Η πρώτη καταιγίδα.

.
   

Ορθοπεταλιές.

.
   

Luuk - Dodos.  Νάτα, νάτααααααααααα.

.
   

Camping Brillteich Seesen.  ... έπεσα σε κατάθλιψη.

.
   

Camping Brillteich Seesen.

.
   

Camping Brillteich Seesen.  Η παιδική χαρά με ωφέλησε.

.
   

Seesen.

.
   

Camping Brillteich Seesen.

 

4  Αυγούστου 2013

.

    Ημέρα Κυριακή.  Αναχώρηση στις 9:30 με κατεύθυνση το Schleswig.  O καιρός μάλλον δείχνει να βελτιώνεται, αλλά δεν τον εμπιστευόμαστε.

    Στη διαδρομή πέσαμε στα γνωστά μποτιλιαρίσματα, αλλά το πρόβλημα είναι το Αμβούργο. Πόλη τεράστια.

    Χάσαμε τον Α7.  Δηλαδή μας έστελνε στο κέντρο.  Εμείς λέμε τι δουλειά έχουμε στο κέντρο και βαράμε για Βερολίνο.  Μύλος.  Αλλά η τύχη όπως λέει και η Αδαμαντία είναι με τους ατζαμήδες.

    Κάνοντας γραφομηχανή το GPS μας έβγαλε από το χάος του Αμβούργου ξανά στον Α7.

Στον A7.

.
   

Στον A7.

.

    Μετά από απίστευτη κίνηση φτάσαμε στο Schleswig από την έξοδο 6.  Λίγο μπέρδεμα στην κατεύθυνση για το Camp Wikinger Haithabu.

    Ένας ηλικιωμένος Γερμανός σταμάτησε το ποδήλατο του δίπλα μας.  Μας είδε με το χάρτη μέσα στο αυτοκίνητο σταματημένους στη άκρη του δρόμου.

    "Θέλετε βοήθεια;" μας είπε σε αγγλικά σαν και τα δικά μου.  Μας έδειξε την κατεύθυνση, ήμασταν μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά.

    Μετά από 6h και 360Km φτάσαμε σε μια πανέμορφη περιοχή που ήταν το camp, πάνω στο νερό στην απέναντι όχθη από την πόλη του Schleswig.  Η σύνδεση με το internet τώρα μας ήταν ευκολότερη.  Για δεύτερη φορά επικοινωνούμε με τους φίλους μας.  Και για γυμναστική κοιλιακών, γερμανική μπύρα και λουκάνικα.

    Το βράδυ η υγρασία ήταν απίστευτη.  Ο Διαμαντής εξαφανίστηκε στον υπνόσακο.

Στον A7.

.
   

Camp Wikinger Haithabu.

.
   

Shleswing.

.
   

Shleswing.

.
 

 

Shleswing.

.
   

Shleswing.

.
   

Shleswing.

.
   

Camp Wikinger Haithabu.

.
   

Camp Wikinger Haithabu.

.
   

Camp Wikinger Haithabu.

 

5  Αυγούστου 2013

.

    Ημέρα Δευτέρα.  Αναχωρούμε για Δανία.  Έχουμε μπροστά μας περίπου 400Km. Τα σύνορα είναι κοντά.  Διαπιστώσαμε ότι το μπροστά αριστερό ελαστικό είχε 18PSI αντί 33.  Έτσι εξηγείται το αριστερό τράβηγμα που είχαμε στο φρενάρισμα.  Η κλίση των δρόμων δεν σε άφηνε να το καταλάβεις.

    Τέλος πάντων.  Άλλη χώρα η Δανία. Το όριο στα 110, αρκετά πειθαρχημένοι, για πρώτη μέρα μετά από την Ιταλία οδήγησα ήρεμα και έκανα και μερικές προσπεράσεις.  Ο Α7 έγινε Ε45 και στη συνέχεια ακολουθήσαμε τον Ε39.  Στις 3μμ φτάσαμε στο Hjørring από την έξοδο 3.

Hjørring Camping & Cottages.

.

    Στο Hjørring Campingplads μας περίμενε ένα ξύλινο cottage κλεισμένο από την Ελλάδα.  Σκεφτήκαμε ότι μια καλή ανασυγκρότηση πριν το πλοίο θα μας βοηθούσε για την συνέχεια.

    Αναδιάταξη του ρουχισμού στους σάκους, στεγνός εξοπλισμός και πρωινό ξύπνημα χωρίς πολλά σούρτα φέρτα.  Έτσι και έγινε.  Στεγνώσαμε ότι ήταν υγρό από τις προηγούμενες κατασκηνώσεις, μπορέσαμε να μαγειρέψουμε με τα δικά μας σκεύη και με εξαιρετικό internet στείλαμε τα χαμπέρια μας πριν το μπάρκο της επόμενης μέρας.

    Ο καιρός μας επέτρεψε να φάμε και στη μικρή βεράντα, αλλά με αρκετό κρύο.  Πέσαμε αργά για ύπνο με ανάμικτα συναισθήματα για τη συνέχεια.

Hjørring Camping & Cottages.

.
   

Hjørring Camping & Cottages.

.
   

Hjørring Camping & Cottages.

.
   

Hjørring Camping & Cottages.

.
   

Hjørring Camping & Cottages.

 

6  Αυγούστου 2013

.

    Ημέρα Τρίτη.  Το πρωί ξυπνήσαμε με βροχή.  Είχαμε παραγγείλλει στους ευγενικούς ανθρώπους του camp φρέσκο ψωμί καφέ και τσάι.  Όλα έγιναν στα γρήγορα.

    Η διαδρομή μέχρι το λιμάνι ήταν μικρή.  Περίπου 20Km.  Ώρα 8:30 πμ.  Η βροχή όλο και δυνάμωνε.  Πριν την είσοδο στο check in φουλάραμε βενζίνη.  Το οδόμετρο γράφει 2487Km από Ελλάδα.

    Η οργάνωση των Δανών υποδειγματική.  Χωρίς να βγαίνεις από το όχημα έπαιρνες την κάρτα επιβίβασης με τον αριθμό της καμπίνας που ταυτόχρονα ήταν και το κλειδί σου με bar code.

Στον E39.

.

    Μας οδήγησαν σε γραμμές αναμονής ανάλογα με το ύψος του οχήματος.  Οι συνοδηγοί παρελήφθησαν από λεωφορείο της εταιρίας και τους μετέφερε στο πλοίο σε μια απόσταση 200-300 m.  Από εκεί με φυσούνες όπως στα αεροδρόμια επιβιβάστηκαν ακριβώς εκεί που είναι η υποδοχή του Norrona.

    Ωστόσο η βροχή σταμάτησε.  Βγήκε ένας λαμπερός ήλιος και όλοι πεταχτήκαμε από τα αυτοκίνητα για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.  Κυριαρχούσαν τα 4Χ4.  Κάτι "τούμπανα", που λέμε εμείς που πάμε;  Στις 11:30 σηκώθηκε ο καταπέλτης.

Hirtshals's Port.

.
   

Στον E39.

.
   

Hirtshals's Port.

.
   

Hirtshals's Port.

.
   

Hirtshals's Port.

.
   

Hirtshals's Port.

.
 

 

Τούμπανα.

.
   

Τούμπανα.

.
   

Hirtshals's Port.

.
   

Hirtshals's Port.